8 Nisan 2014 Salı

ŞİRİNCE Ekmek Arası Balık


Ben balık olarak alabalık yaptım..siz hangi balığı yaparsanız..tercih sizin...
ŞİRİN CE Ekmek arası balık
Malzemeler
Balık (Alabalık)
tuz,kekik,limon,mısır unu ve çok az normal un
soğan,maydanoz,sumak zeytinyağı
yeşil biber
Ala balığı temizleyip dondurucuya koyun biraz dursun ..Bu arada soğan salatasını yapalım...soğanı ince ince kıyalım (yarım halka şeklinde ) az tuz ile ovalım içine maydanoz ,sumak, limon ve az zeytinyağı ekleyip harmanlayın balık hazır olana kadar salata harika rengini alsın ...Balığı dondurucudan çıkarın ..orta kemiğinden tutun bütün kılçıklar (iskeleti) çıkıyor..tuz ve kekiği balıkla buluşturun arkasından karışmış olan mısır ununa bulayın az yağlı teflon tavada arkalı önlü pişirin ...Ekmeği açıp içine biraz salata..yada .roka,yeşil soğan tere dere otu gibi yeşilliklerde koyabilirsiniz..üzerine birazda balık harika ...Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...