14 Nisan 2014 Pazartesi

ŞİRİNCE Lorlu Fasulye Kavurması


Taze fasulye den değişik lezzetler yapmak isteyenler buyursun ...ben yaptım yiyenler çok beğendi ,sizde deneyin
ŞİRİN CE Lorlu Fasulye Kavurması
Malzemeler
500 gr taze fasulye (yıkayın doğrayın ,kısık ateşte kendi suyu ile haşlayın yetmesse 1 çay bardağı su ekleyin)
1 tane büyük soğan
2-3 kaşık yağ
1 kase lor peyniri
Pul biber,kara biber,tuz
Hazırlanışı
Resimde gördüğünüz gibi büyükçe bir tavada aşama aşama ilk önce doğranmış soğanları yağla  soteleyin arkasından pul biberini haşlanmış fasulyeyi ekleyip karıştırın tuzunu lorunu karabiberini de ilave edip harmanlayın bütün lezzetler buluşsun...Zaten fasulyeler haşlanmıştı lorla ,baharatla buluşunca bir kaç kez karıştırın sallayın yeterli ...ocaktan alın ...yanında ayran yeşillik yada dilimlenmiş turpla .sıcak servis edin Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...