28 Nisan 2014 Pazartesi

ŞİRİNCE Süslü Kabak (kabak yemeği)




Akşamları hafif bir öğün geçirmek isteyenler için harika bir alternatif.............................................................
ŞİRİN CE Süslü kabak
Malzemeler
3-4 tane taze kabak
1 tane büyük soğan
tuz karabiber
2 kaşık yağ
2-3 diş sarımsak
sosu için
2-3 tane domates
1 kaşık yağ
tuz pulbiber
2 diş sarımsak
üzeri için
1 kase çırplmış yoğurt
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp resimdeki gibi doğrayın kavurma sacında yada sallayabileceğiniz bir tavada yağı ekleyip arkasından soğanı da aynı şekilde doğrayıp ilave edin soteleyin ..sebzeler çok ezilmesin az diri olsun..sarımsak tuz ve karabiberi de ekleyip harmanlayın..Servis tabağına alın....
sos için tavada 1 kaşık yağı sarımsağı domates rendesini pul biberi koyup pişirin..
Sevis tabağına aldığınız kabağın üzerine çırpılmış yoğurt üzerine domates soyu dökerek servis edin ..Dilerseniz kabağın hem altına hem üstüne sos koyabilirsiniz...

 Afiyet olsun  ♥








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...