17 Mayıs 2014 Cumartesi

Kaşarlı Zeytinli Poğaça (yumuşakcık)

 ŞİRİN CE Yumuşacık Poğaça
malzemeler (kalabalık müsafir için 3-4tepsilik )
1 litre süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tane terem yağı
1 çorba kaşık tuz
2 çorba kaşık şeker
2 çorba kaşık kuru maya
2 yumurta 2 de akı (sarısını üzeri için ayırın)
Aldığı kadar un
Yapılışı
Yoğurma kabına sütü ılk koyun içine mayayı tuzu yumurtayı margarini biraz eritip koyun zeytin yağını ve karıştırın unu yavaş yavaş eleyerek koyun yoğurun hamurun yumuşak olması lazım...kulak memesi gibi  mayalanınca biraz daha yumuşuyor..yoğurma işlemi bitince yarım saat üzerini örtün beklesin...bekledikten sonra resimde görüldüğü gibi şekil yapın içine kaşar  zeytin  elinizde yuvarlayın yağlı kağıdın üzerine koyup yumurta sarısı sürün susamla süsleyin.. bir yarım saatte böyle bekletin ..ısıtılmış fırında pişirin ..Afiyet olsun  ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...