14 Haziran 2014 Cumartesi

İrmik Pastası

İRMİK PASTASI

Malzemeler:
12'şer çorba kaşığı irmik ve tozşeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için Dövülmüş fındık

Yapılışı:
Sütü, irmik, toz şekeri ve margarini tencereye alın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltın. Kabın her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. ıslak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirin. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine yarım su bardağı dövülmüş fındık ilave edin.
Afiyet olsun














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...