14 Haziran 2014 Cumartesi

ŞİRİNCE Cevizli Ramazan Tatlısı

ŞİRİNCE Cevizli Ramazan Tatlısı
Malzemeler
içi ve üzeri için için ceviz
hamuru için
125 gr erimiş tereyağı
1 /2 çay bardağı süt
1 /2 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 kabartma tozu..........
Aldığı kadar (2.5 s bardağı )un ile yumuşak bir hamur yapılır,poğaça şekli veriliriçine ceviz konulur, şekillendirilip fırında pişirilir...
Üzerine:
3.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker ve limon ilavesi kaynatılır...
Soğuk kurabiyelerin üzerine ...Şerbet sıcak olarak dökülür..üzeri cevizle süslenir..servise hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...