1 Haziran 2014 Pazar

Yoğurtmaç (Yöresel Lezzet TOKAT)

Tokat'ın her yerinde rastlayabileceğiniz harika bir lezzet..Bayramlar da misafirlere ikram için  evlerde yapılır  
                            ♥Kilo korkumuz olsa da arada böyle güzel lezzetleri tatmak gerek






ŞİRİN CE Yoğurtmaç (Yöresel Lezzet TOKAT)
Malzemeler
1 kğ un
1 çorba kaşığı maya
yeteri kadar tuz,su
İçi için
Ceviz haşhaş tereyağı (hakiki zeytinyağı da olur )yada yağ ile peynir
Hazırlanışı
Yoğurma kabın da unu mayayı tuzu karıştırıp güzelce yoğurun..15 -20 dakika mayalanmaya bırakın mayalanan hamuru 3 parçaya yada 4 parçaya ayırın oklava ile küçük açın sonra  elinizle çarşaf böreği açar gibi kenarlarından tutarak açın büyütün üzerine (teryağı eritin haşhaşı cevizi karıştırın) karışımdan sürün katlayın sürün katlayın her katına sürün  hamuru tekrar toparlayın..yuvarlayın 15-20 dakikada böyle dinlendirin...hamuru yağlı kağıt yada aliminyum folyo üzerine alın üzerine elinizle çöküp  yastılaştırın.ısıtılmış fırında pişirin  ..fırıncılarda alevli olmayan fırında pişirsin...kızarınca alın sıcak çayla servis edin Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...