10 Mart 2015 Salı

Tereyağlı Poğaça (çökelekli)







Tereyağlı Poğaça (çökelekli) 

2,5 su bardağı  süt

Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşık şeker
2 çorba kaşık kuru maya
2 yumurta  (birinin  sarısını üzeri için ayırın)
Aldığı kadar un
Yapılışı
Yoğurma kabına sütü ılk koyun içine mayayı tuzu yumurtayı tereyağını   zeytin yağını koyun ve karıştırın unu yavaş yavaş eleyerek koyun yoğurun hamurun yumuşak olması lazım...kulak memesi gibi  mayalanınca biraz daha yumuşuyor..yoğurma işlemi bitince hemen  resimde görüldüğü gibi şekil yapın içine çökelik ve maydanoz karabiber koyup  elinizde yuvarlayın yağlı kağıdın üzerine koyup yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu ile süsleyin.. yarım saat böyle bekletin ..ısıtılmış fırında pişirin ..Afiyet olsun  ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...