16 Haziran 2015 Salı

ŞİRİNCE Odun Ateşinde Tavuk Sote


   Köyde yaşanır da otun ateşinde yemek pişirilmez mi ? 
   ŞİRİN CE Otun ateşinde Tavuk Sote


   













ŞİRİNCE Odun Ateşinde Tavuk Sote
Malzemeler

500 gr tavuk kuşbaşı (köy tavuğu)
2 kaşık tereyağı
5-6 ane yeşil kırmızı biber
2 tane soğan
Pul biber,karabiber,tuz
 kekik
Sallayabileceğiniz bir tavada önce tavuk etini koyup  suyu çekilsin yağı koyun ..arkasından biberleri soğanı ekleyip sallayın etlerle birlikte pişsinler..arkasından (karabiber kekiği en son için ayırın )baharatını tuzunu ekleyin etlerle buluşsunlar o baharatın biberin soğanın aroması etlerle buluştuğunda harika bir lezzet oluyor...şimdi karabiber ile kekiği de buluşturun harmanlayın ..ateşten alın ...Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...