30 Haziran 2014 Pazartesi

Nar ekşili közlenmiş soğan ve biber


ŞİRİN CE Nar Ekşili Közlenmiş Soğanmalzemeler
resimde görüldüğü gibi soğan biber tuz nar ekşisi kimyon
Hazırlnışı
biberi soğanı tepsiye koyup fırında pişirin. sıcak iken zeytinyağı ekleyip harmanlayın  kimyon nar ekşisi ile süzleyip servis edin...afiyet olsun





böyle bir tabak olabilir



18 Haziran 2014 Çarşamba

Susamlı Hindistan Cevizli Kek

Malzemeler
3 tane yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker
1.5 yağ (yarısı margarin yarısı sıvı yağ olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 ç kaşığı kakao
yeteri kadar un....
içine:  Hindistan cevizi kırılmış fındık 
kek kalıbına yağı sürün üzerine susam serpiştirin....Hazırlanışı
Çırpma kabında kek malzemelerini nin tamamını sıra ile çırpın (önce yumurtalar ,şeker,yağ,yoğurt vanilya portakal kabuğu rendesi un ile kabartma tozunu eleyerek ekleyin çırpın ..iç malzemesini de koyun karıştırın biraz akışkan olsun..hazırladığınız kek kalıbına dökün.ısıtılmış 170 derecede pişirin Afiyet olsun 

16 Haziran 2014 Pazartesi

ŞİRİN CE Atom Toplar

 ŞİRİN CE Atom Toplar
Malzemeler
1 su bardağı dut pekmezi
2 kaşık un
çekilmiş kuru kaysı
kırılmış fındık ceviz
yeteri kadar çekilmiş petibör bisküvi
üzeri için hindistan cevizi
vanilya
Hazırlanışı
Pekmezi bir tencerede un ve vanilya ekleyip karıştırarak pişirin içine iyice çekilmiş kaysıyı ekleyip  kapatın tepsiye döküp soğumaya bırakın soğuyunca  fındığı cevizi robotta çekilmiş bisküviyi ilave edin iyice karıştırın hamur yoğurur gibi resimdeki gibi toplar yapın hindistan cevizine  bulayın Afiyet olsun




14 Haziran 2014 Cumartesi

Kakaolu Kek

Kakolu Kek
Malzemeler :
3 yumurta
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1+1/2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1/2 su bardağı kakao
Tarif :
Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağı yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
Önce sütü, sonra kakao ile birlikte elenmiş unu ilave edip karışana kadar düşük hızda çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen cam veya metal kalıba döküp kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. (165 dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika)        
  ♥Afiyet olsun