31 Ocak 2013 Perşembe

GÜL BÖREĞİ

ŞİRİN CE Gül Böreği
Malzemeler
1 kg yufka
İçi için:
peynir kara biber maydanoz dere otu
Harcı için
1 yumurta 1 çar bardağı süt bira zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle böreğin içini hazırlayalım peyniri ezip içerisine karabiber,maydanoz dere otu kıyıp karıştırın.
Bir kapta yumurta,süt ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın.Her yufkanın üzerine biraz harçtan sürün ve yufkaların her birini Dörde bölün her çeyreğin geniş olan kısmına içi yayın ve sarın.Rulo haline gelen yufkayı da kendi içine doğru sararak gül şekli verin üzerinde eğer harç arttıysa harç sürün artmadıysa yağ ve yumurta sarısı karıştırıp sürün.Çörek otu domates ve biberle süsleyip ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet Olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...