9 Şubat 2013 Cumartesi
Açma Rulo Börek
ŞİRİN CE Açma Rulo Börek
Malzemeler
5-6 bardak un (siz istediğinize göre arttırabilirsiniz)
Ilık su
tuz
İç Malzeme
ne isterseniz (Tahin,peynir,ıspanak,ceviz vs...)
Yapılışı
Unu ılık su ve tuz ekleyerek yoğurup,dinlendirin.Hamuru 2-3-4 parça ayırarak yuvarlak şekiller elde edin,her birini oklavayla tabak büyüklüğünde açın.Üzerine sıvı yağ sürerek bekletin,beklemiş hamurları masada elle açıp büyütün.(çarşaf böreği gibi)Süt,yoğurt ve yağ sürebilirsiniz.Hazırladığınız iç malzemeyi her tarafına yayın,sonra kenarından başlayıp rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine döşeyin,üzerine yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı kadar yoğurt karışımını sürün,dilerseniz üzerine susam ve çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...