22 Temmuz 2013 Pazartesi

Adana Usulü Mantı (Yüksük Çorbası)


ŞİRİN CE Adana Usulü Mantı
Malzemeler
İçi için
Kıyma  (kişi sayısına göre değişir 250.300..vs)Maydanoz
1 veya 2 tane soğan
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı salça
 Karabiber tuz
Kıymanın içine soğanı sarımsağı maydanozu ince cik kıyın..salçasını baharatını tuzunu ekleyip iyice karıştırıp yoğurun..
Hamuru için
Malzemeler
1 tane yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
3-4 -5 s bardağı un
Yoğurma kabına yumurta ve tuzunu  suyu koyup yavaş yavaş unu  ekleyerek yoğurun hamurunuz biraz sert olsun..hamuru tezgahın üzerine alarak pürüssüz hale gelene kadar yoğurun üzerini bezle örterek 15 -20dakika dinlendirin..
Dinlenen hamuru eşit parçaya bölün beze yapın...yufkasını açın çok ince olmasın ..Yufkayı kareler halinde kesin içine iç harçtan koyup bohça halinde kapatın...

Diyer bir tarafta tencereye su koyup kaynasın..kaynayan suya az limon sıkın (yarım) az tuz ve 1 kasede haşlanmış nohut ekleyin kaynasın yaptığınız mantıları ekleyin hafif karıştırın..yapışmasın ..mantı kaynarken tavada az yağ ile salça yakın içine 1-2 diş sarımsak ezip salça ile karıştırın nanede ekleyip pişmesine yakın mantının içine koyun karıştırın bir iki taşım kaynasın sosla kucaklaşsın..altını kapatın  Afiyet olsun ♥
(altını kapattıktan sonra mantıya 1 bardak soğuk su ekleyin hamurlaşmasın)


2 yorum:

  1. eline sağlık sevgili şirince .harika bir görüntüsü var amam ben bakmayayım orucum bozulacak valla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİ LEYLA HANIM :)
      ORUCA BİRŞEY OLMAZ ALLAHIN İZNİYLE AKŞAMA YAPIYORUZ...

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...