ŞİRİN CE İçli Köfte (kızartılmış)
Malzemeler
500 gr kıyma
500 gr kıyma
8 tane soğan
1 çay bardağı kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı yada 1/2margarin
1 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber pul biber kimyon tuz
Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal maydanoz
İçin hazırlanışı
Kıymayı tencereye koyup dağıtarak suyu çekilene kadar kavurun .Tereyağını ilave edin..küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurun soğan ve kıyma pişince salçasını baharatını tuzunu da ekleyip biraz daha kavurun ocaktan alın soğumaya bırakın.. kıyılmış maydanoz ve cevizleri de ekleyip dolapta bekletin...içiniz hazır ..
Dış hamuru
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
2 kere çekilmiş kıyma 100-200 gr (isteğe bağlı
1 su bardğı irmik
2 çorba kaşığı un
2 tane yumurta
Çok az biber salçası (isterseniz)kimyon pul biber tuz
Arzu edilirse soğan rendesi
Hamurun hazırlanışı
Yoğurma kabına bulguru,irmiği pul biberi salçayı kimyonu tuzu karıştırıp ıslatın...Hamurun lezzetine lezzet katmak isterseniz soğan rendeleyin 5-10 dakika sonra yoğurun yumurtayı ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin...Elinizle küçük mandalina büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayın..işaret ve orta parmağınızla
ortasına bastırarak çevirerek açın zaman zaman elinizi soğuk suya batırın yapışmasın kolay açılsın gereken inceliğe ulaşınca iç harcını koyun ağzını kapatın açık yer kalmasın kızartırken çatlayıp dağılmasın...köftelerin hepsini yapana kadar bu işleme devam edin ...
Tencereye bol yağ koyun ısınsın ..ısınan yağa köfteleri yavaşça bırakın hafif yerinden oynatın yapışmasın..resimde görüldüğü gibi kızartın...Limon ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ♥
Aşağıdaki linkte köftenin daha ayrıntılı yapılış resimleri var bakabilirsiniz....
http://herseysirince.blogspot.com/2013/06/icli-kofte-adana-usulu.html
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
2 kere çekilmiş kıyma 100-200 gr (isteğe bağlı
1 su bardğı irmik
2 çorba kaşığı un
2 tane yumurta
Çok az biber salçası (isterseniz)kimyon pul biber tuz
Arzu edilirse soğan rendesi
Hamurun hazırlanışı
Yoğurma kabına bulguru,irmiği pul biberi salçayı kimyonu tuzu karıştırıp ıslatın...Hamurun lezzetine lezzet katmak isterseniz soğan rendeleyin 5-10 dakika sonra yoğurun yumurtayı ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin...Elinizle küçük mandalina büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayın..işaret ve orta parmağınızla
ortasına bastırarak çevirerek açın zaman zaman elinizi soğuk suya batırın yapışmasın kolay açılsın gereken inceliğe ulaşınca iç harcını koyun ağzını kapatın açık yer kalmasın kızartırken çatlayıp dağılmasın...köftelerin hepsini yapana kadar bu işleme devam edin ...
Tencereye bol yağ koyun ısınsın ..ısınan yağa köfteleri yavaşça bırakın hafif yerinden oynatın yapışmasın..resimde görüldüğü gibi kızartın...Limon ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ♥
Aşağıdaki linkte köftenin daha ayrıntılı yapılış resimleri var bakabilirsiniz....
http://herseysirince.blogspot.com/2013/06/icli-kofte-adana-usulu.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...