19 Temmuz 2013 Cuma

ŞİRİNCE Cevizli Kadayıf

ŞİRİNCE Cevizli Kadayıf
Malzemeler
750 gr çiğ tel kadayıf
4 veya 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 su bardağı ceviz
1 paket margarin yada tereyağı
Hazırlanışı
Şeker 3 bardak su ile kaynatılır..köpükleri alınır. koyulaşınca süt eklenir çok sulu olmamak şartıyla ocaktan alınır..limon sıkılmaz 35 -40 cm çapında tepsi yağlanır ..(yağın %75i) erimiş yağ ile  ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir üzerine bastırılır..cevizler konur.kadayıfın diğer yarısı da cevizin üzerine yayılır .Biraz bastırılarak sıkıştırılır.Kalan yağda üzerine gezdirilir..ısıtılmış fırında pembeleşene kadar kızartılır..fırından çıkar çıkmaz sütlü şerbeti dökülür...(şerbet soğuk olsun) üzerini kapatın ılıyınca servis edin ..Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...