30 Temmuz 2013 Salı

Muhallebili Kadayıf ♥ (Gülşah Tatlısı)


ŞİRİN CE  Muhallebili Kadayıf  ♥ (Gülşah tatlısı)
diyorum isteyen kremalı kadayıf tatlısı da diyebilir..

Malzemeler
Kreması için
1 lt süt
3-4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
Arzuya göre aroma vermek için vanilya yada limon portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz...2-3 parça damla sakızı

1 paket kremşanti (içinde 2 tane oluyor)
Kadayıf için
250 gr kadayıf
1 su bardağı çekilmiş fındak yada ceviz
1-2 kaşık tereyağı
3-4 ç kaşığı şeker
Yapılışı
1 Kadayıfı önceden buzdolabında dondurun çıkarınca da ufalayın
2 Büyük bir tavada yağı eritin kadayıfları ekleyip kızarana kadar karıştırın
3 fındık yada cevizi ekleyin
4 Toz şekeri ilave edin 1 dk kavurduktan sonra ocaktan alın
5 Tava sıcak olduğundan yanmaması için soğuk bir kaba alın
6 Bu arada muhallebiyi pişirin...derin bir tencerede unu şekeri bir tel çırpıcak ile karıştırarak sütü azar azar ekleyin toparlanmasın... koyulaşınca damla sakızı ocaktan alacağınız anda limon kabuğu rendesini ekleyip ocaktan alın ..
7  Muhallebi ılıdıktan sonra  kremşantiyi ilave edip mikserle çırpın.
8 Krema iyice ılıdıktan sonra dikdörtgen borcama kavrulmuş kadayıf ile cevizin yarısını dökün üzerine kremayı döküp  üzerine kalan kadayıf ve cevizi dökün ve düzeltin isterseniz yeşil fıstıklada süsleyebilirsiniz...
9 Buz dolabında bekletip soğuduktan sonra servis edin...Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...