18 Eylül 2013 Çarşamba

ŞİRİN CE Marul Sarması

ŞİRİN CE Marul Sarması
iç malzemesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz ek olarak..dereotu da kullanabilirsiniz...isterseniz hazırladığınız içi zeytin yağını ekleyerek soğanı salçayı pirinci kavurabilirsiniz  domatesi ekleyin baharatı ekleyip altını kapatın yeşilliği ekleyin...biraz dinlensin sarın...bunu neden yapın diyorum yaprak çabuk pişeceği için...içide pişmiş olabilir ben çiğ yaptım güzel oldu...
Bütün yaprakların sert yerini kesin..kaynamış suya koyun karıştırın hemen alın...sarın tencereye dizin üzerine porselen tabak yada küçük bir tencere kapağı koyun ..sıcak suyu ekleyip kaynayınca kısın...25-30 dakikada pişer 20 inci dakikada 2 kaşık zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı salça nane yakıp üzerine gezdirin..10 dakika sonrada ocaktan alın..Afiyet olsun ♥
http://herseysirince.blogspot.com/2013/09/sarma-dolma-ici.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...