16 Eylül 2013 Pazartesi

ŞİRİN CE Tepsi Böreği (ıspanaklı)

ŞİRİN CE Tepsi Böreği (ıspanaklı..elde açma)
malzemeler 2 tepsilik
4 su bardağı un
yarım talı kaşığı kuru maya
1 çor. kaşığı tuz
   2--3 çor.kaşık yağ
Yeterince su
Yoğurma kabında bütün malzemeleri koyup suyu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin...hamur dinlensin 12 parçaya ayırın...(beze yapın) siz içini hazırlayana kadar hamurunuz dinlensin...
İç malzemeler
1 kg ıspanak (temizlenmiş doğranmış)
1 tane soğan  ( küçük doğranmış)
1 çy bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber,pul biber tuz kimyon
Tencereye yağı koyun soğanı soteleyin 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin arkasından baharatını tuzunu ekleyip ıspanağın üzerine dökün harmanlayın


Dinlenen hamurları oklava yardımı ile ince yufkalar açın....Yağlanmış tepsiye bir tane yufka serin üzerine iç harcından koyun..diğer bir yufkayı serin ..üzerine yine iç harçtan koyun 6 cı yufkayıda en üste koyun üzerini az yağ ve yoğurt sürün susam ekleyerek ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin..ayran ile servis edin Afiyet olsun
(kalan 6 parça hamuru da aynı şekilde yufka açıp aynı işlemi yapın )
NOT:Bu böreği peynirli patatesli de yapabilirsiniz...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...