16 Kasım 2013 Cumartesi

Haşhaşlı Cevizli Bohça Çörek

ŞİRİN CE Haşhaşlı Cevizli Bohça Çörek
Malzemeler
2 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
5 su bardağı un
Yoğurma kabında mayayı tuzu şekeri ılık su ile eritin  unu ekleyin yumuşak bir hamur yapın...Altı parçaya bölün ..dinlendirin (5-10 dakika)
iç malzeme 
2-3 çorba kaşığı ıslak sarı haşhaş
1 kase zeytinyağı
içine koymak için kırılmış ceviz
üzeri için yumurta sarısı 2 kaşık yağ.susam çörek otu
Dinlenen hamurları teker teket yufka açalım ince olması şart değil...aça bildiğiniz kadar..üzerine zeytinyağı ile haşhaşı karıştırın sürün resimdeki gibi ..üzerine diyer yufkayı açın yine aynı işleme devam edin en son 6 .yufkaya sürmeyin..kare halinde kesin ortasına ceviz koyun mantı gibi kapatın..üzerine yumurta sarısı yağ karıştırıp sürün..yumurta sevmeyenler sadece zeytinyağı sürsünler..susam çörek otu serpip ısıtılmış 180 derecede pişirin Afiyet olsun ♥



2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...güzel bır börek olmuş...bende beklerım sayfama canım..sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...