1 Nisan 2014 Salı

ŞİRİNCE Cevizli Bohça Tatlısı

ŞİRİNCE Cevizli Bohça Tatlısı
Malzemeler
2 tane yumurta
Yarın su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım şişe maden suyu
Yeteri kadar un
Çeyrek limon suyu
Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyup..yavaş yavaş unu eleyerek koyup  yoğurun....cevizden az büyük bezeler yapın (küçük hamur)dinlensin..
Şerbeti için
4.5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
çeyrek limon
Bu arada şerbetini kaynatın ...soğusun...
Üzeri için
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
içine : kırılmış ceviz
Dinlenen hamurları baklava hamuru gibi nişasta kullanarak küçük açın arasına nişasta koyun 30 katı birleştirerek büyük açın .mantı gibi ama biraz daha büyük kareler resimdeki gibi kesin...ortasına kırılmış ceviz koyup bohça gibi katlayın..tepsiye yada borcama dizin yağı eritip üzerine gezdirin...ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin..çıkınca soğumuş şerbeti dökün dinlenince servis edin Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...