17 Şubat 2015 Salı

ŞAM TATLISI ( PORTAKALLI LİMONLU)









ŞİRİN CE Şam Tatlısı
Malzemeler

1 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un (yavaş yavaş koyun fazla gelirse ayırın)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon ve portakal kabuğu
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti ocağa kekinin pişmesine yakın koyun kek pişince oda hazır olsun .Suyu şekeri koyun kaynasın son 5 dakikasında limonu ekleyin bir taşım kaynasın ocağı kapatın .ağzını kapatın soğumasın...
Hazırlanışı
Büyükçe çırpma kabınıza .kek malzemesi gibi sıra ile koyarak çırpın yoğun kıvamlı kek hamuru elde edin
resimdeki gibi  borcamı yada tepsiyi yağlayın fırın tepsiniz biraz küçükse oda olur.üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpin...hazırladığınız kek hamurunu borcama boşaltın..üzerine arzu ederseniz bademleri serpiştirerek ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin...pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrl edin.Kek pişince şerbeti de pişmiş 5 dakikada dinlenmiş olsun  .Keki fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün...dinlenmeye bırakın..tatlı dinlenince kesin...ben biraz acele ettim düzgün kesilmedi resimde görüldüğü gibi....ama görüntüsü tatlının  lezzeti harika idi. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...