7 Şubat 2015 Cumartesi

Tereyağlı Poğaça






Tereyağlı poğaça
Malzemeler (kalabalık müsafir için 3-4 tepsilik )

1 litre süt
250 GR TEREYAĞI
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşık tuz
2 çorba kaşık şeker
2 çorba kaşık kuru maya
2 yumurta  (1 nin sarısını üzeri için ayırın)
Aldığı kadar uniçi için lor peyniri dilerseniz  karabiber maydanoz
Yapılışı
Yoğurma kabına sütü ılık koyun içine mayayı şekeri tuzu koyun tereyağını yumurtayı  zeytin yağını ve karıştırın unu yavaş yavaş eleyerek koyun yoğurun hamurun yumuşak olması lazım...kulak memesi gibi  mayalanınca biraz daha yumuşuyor..yoğurma işlemi bitince  resimde görüldüğü gibi şekil yapın içine lor peynirikoyup  elinizde yuvarlayın yağlı kağıdın üzerine koyup yumurta sarısı sürün susamla süsleyin.. bir yarım saat böyle bekletin ..ısıtılmış fırında pişirin ..Afiyet olsun  ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...