18 Ekim 2016 Salı

ŞİRİN CE AŞURE #aşure



#Aşurezamanıbitmeden #birkezdaha Allah kabul etsin.:)

ŞİRİN CE Aşure 
Malzemeler:
Yarım kg. buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı fındık
1 su bardağı fıstık
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çay bardağı beyaz susam
1.5 kg. toz şeker
Bir tutam tuz
Süslemek için:
1 su bardağı fındık
1 su badağı ceviz
susam (kavrulmuş ezilmiş)
yapılışı
Hazırlanışı:
Nohut, kuru fasulye, akşamdan ıslatılır
Aşurelik buğdayı yıkanır ve pişirmeye başlanır. Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir.. Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın. ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdayın suyu azaldıkça sıcak kaynar su eklemeye devam edin.
Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz.
Hepsi özleşmeye başlayınca,fındık fıstık çam fıstığı ekleyin biraz pişsin arkasından yıkadığınız kuru üzüm, küp kesilmiş kayısıları, ekleyip pişirmeye devam edin.
Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,
Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk. Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz.süslemek için ben susam kavurup ezdim cevizle süsledim...narda koyabilirsiniz arzu ederseniz. Ben sıcak severim...

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...