4 Kasım 2016 Cuma

ŞİRİNCE Tepsi Böreği (kıymalı .elde açma)



ŞİRİN CE Tepsi Böreği (kıymalı .elde açma)

malzemeler 2 tepsilik

4 su bardağı un

yarım talı kaşığı kuru maya

1 çor. kaşığı tuz

   2--3 çor.kaşık yağ

Yeterince su

Yoğurma kabında bütün malzemeleri koyup suyu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin...hamur dinlensin 12 parçaya ayırın...(beze yapın) siz içini hazırlayana kadar hamurunuz dinlensin...

İç malzemeler

1 kg kıyma

2 tane soğan  ( küçük doğranmış)

1 çy bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

Karabiber,pul biber tuz kimyon

Yarım demet maydanoz.

Tencere de kıymayı biraz kavurun  yağı koyun soğanı soteleyin 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin arkasından baharatını tuzunu ekleyip harmanlayın.

Dinlenen hamurları oklava yardımı ile ince yufkalar açın....Yağlanmış tepsiye bir tane yufka serin üzerine iç harcından koyun..diğer bir yufkayı serin ..üzerine yine iç harçtan koyun 6 cı yufkayıda en üste koyun üzerini az yağ ve yoğurt sürün susam ekleyerek ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin..ayran ile servis edin Afiyet olsun 

(kalan 6 parça hamuru da aynı şekilde yufka açıp aynı işlemi yapın )

NOT:Bu böreği peynirli patatesli ıspanaklıda yapabilirsiniz...:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...