21 Mart 2013 Perşembe

ŞİRİN CE Patlıcan dolma (ADANA)




ŞİRİN CE Patlıcan dolma (ADANA) Bu patlıcanlar yazın içi oyulup zeytinyağlı suda haşlanıp dondurucuda saklandı..
Malzemeler
1 kğ patlıcan
1 kase pirinç
1 bardak zeytin yağı
2 soğan, 4-5 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 -3 tane domates
1 kaşık nane
1 kaşık salça
1 kaşık pul biber
Tuz,arzuya göre karabiber,isterseniz LİMON EKLEYİN


Yapılışı
Bütün malzemeleri küçük ,küçük doğra (
 soğan,maydanoz sarımsak,domates)
pirinci yıkayın doğradığınız  malzemelere ekleyin yağını ,baharatını tuzunu ekleyip 
karıştırın. Patlıcanların içini oyun ve resimde görüldüğü gibi doldurun,tencere
ye koyun sıcak suyu dolmaların tam üstüne gelecek şekilde ekleyin kaynasın
 kısın,30 -45 dakikada pişiyor son 10 dakika kala tavada az yağ salça ve nane 
yakıp üzerine gezdirin 10 dk sonra altını kapatın.Afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. harika görünüyor, çok severim...dilektoksoy@blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık nefis görünüyor sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler.:)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...