31 Ağustos 2013 Cumartesi

ŞİRİN ÇÖREK ( Haşhaşlı Cevizli )


ŞİRİN CE Şirin Çörek

Malzemeler
Hamuru için
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince su
Yoğurma kabına unu alın ortasını havuz gibi açın.
mayayı,şekeri tuzu koyup su ile yumşak bir hamur yapın ..6 tane beze yapın dinlenmeye bırakın ..5-10 dak...
İçi için
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
2 kaşık haşhaş (ezilmiş kahverengi haşhaş)
1 yumurta sarısı susam çörek otu
Zeytinyağı ile haşhaşı karıştırın ...hazır olsun
Yapılışı
Dinlenen hamuru tek tek yufka açın aralarına karışımdan gezdirin...cevizde serpin en son yufkaya bişey yapmayın...iki parmak kalınlığında kesin her iki taraftan kıvırın ve resimde görüldüğü gibi yuvarlayın GÜL GİBİ  gibi sarın...üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin..Afiyet olsun.<3


Not:  Eğer küçük yapmak istiyorsanız...kestiğiniz hamuru ortadan kesin....küçük yapın







6 yorum:

  1. görünti muhteşem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. cok lezzetlı duruyorlar elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim...evet gerçekten çok lezzetliler..

      Sil
  3. elinize sağlık nefis görünüyorlar piştikten sonra üstlerine parlaması için yağ sürüyormusunuz

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...