17 Nisan 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Ispanak (bulgurlu)


 Özellikle diyet yapanlar pirinçle değil bulgur ile tercih etmeliler...
ŞİRİN CE Zeytinyağlı Ispanak (bulgurlu)
Malzemeler
1 demet ıspanak (yıkanmış doğranmış)
3 kaşık bulgur
2 kaşık zeytinyağı
1 tane soğan (küçük doğramış )
pul biberi ,karabiber ,tuz
üzeri için yoğurt
Hazırlanışı 
Tencereye yağı koyun soğanı  soteleyin pul biberi ve ıspanağı da  ilave edip karıştırın  (ıspanağı ayrı bir yerde yıkayınca tencerede hafif soldurup süzerseniz daha iyi olur hani dile batıyor gibi hissi de ortadan kaybolur) arkasından bulguru da ekleyip karıştırın..az tuz ve 2 bardak kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın bulgurları pişince arzu ederseniz karabiber serpin ocaktan alın..dinlensin resindeki gibi yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...