3 Eylül 2013 Salı

Taze Barbunya Pilaki

ŞİRİN CE Taze Barbunya Pilaki
Malzemeler
500 gr iç barbunya taze
1 tane soğan- doğranmış
1 tane havuç -küp doğranmış (isteğe bağlı)
1 tane patates-küp doğranmış (isteğe bağlı)
2 tane domates -küp doğranmış
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 -2 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 dl maydanoz
5 çor kaşık şeker
2 su bardağı kaynar su
Karabiber
Limon
Hazırlanışı
Taze barbunyaları az su ile haşlayın ..taze olduğu için çabuk15-20 dk da  haşlanır..süzün
Ayrı bir tencerede..yağı koyup (arzu ederseniz havucu) soğanı soteleyin..arkasından sarımsak ve salçayı ekleyin.sıra ile domatesleri soteleyin..(patatesi ) barbunyayı ekleyip biraz karıştırın şekeri tuzu ekleyip sıcak suyu ilave edin..harlı ateşte kaynasın kısın..yarım saat kadar kısık ateşte kaynasın son 2 dakika harlı ateşte kaynasın kapatın (arzu ederseniz karabiber ekleyip) maydanozla süsleyin limon ile Servis edin...Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...